Оваа храна може да ве отруе! Никако не ги подгревајте овие јадењаОвие јадења никако не смеете да ги подгревате, може да се отруете! Дали некогаш сте направиле полна тава мусака, спанаќ или чорба од печурки и секако, бидејќи не сте успеале се` да изедете, сте оставиле нешто и за утредента? Седниот ден, ќе го подгреете тоа јадење, несвесни за штетноста на тоа. Прочитајте зошто не би требало да го правите тоа.

Сите ние, многу често, подготвуваме јадења за повеќе денови, па дополнително ги подгреваме. Меѓутоа, некои намирници тогаш го менуваат својот состав и ги губат своите хранливи својства, а дури стануваат и токсични. Еве за која храна се работи, велат од segamk.blogspot:

Продолжува на следната страна

Страни: 1 2 3 4 5 6 7 8