Ова се неколку од причините: Зошто здравите жени не можат да забременат?Се поголем број жени имаат голем проблем со забременувањето. Едно истражување, спроведено врз 500 жени во Америка, покажало дека дамите кои работат тешки физички работи имаат 15% помали шанси за забременување. Но тоа не е се’.

Ова се уште некои од причините поради кои една здрава жена неможе да остане бремена:

ТЕЖИНА

На партнерите кои имаат вишок килограми потребно им се дури 59% повеќе време за да добијат дете, од оние со нормална тежина.

Продолжува на следната страна

Страни: 1 2 3 4 5 6 7 8