(Ова ќе ве расплаче) Кога имав сè …Со мојот сопруг стоевме и пиевме кафе во едно кафуле.


Тој беше млад и убав, а јас го обожавам! Бев облечена со старото палто што ми го вгорчуваше животот. Поради него имав развиено комплекс на инфериорност.

Објектот во во кој бевме, беше крш, а кафето што пиевме – вкус.


Сонував како еден ден ќе пиеме ароматично кафе во некој софистициран ресторан по вечерата, а јас ќе бидам со новото, модерно палто. Во овој момент се сеќавам како мојот сопруг ме набљудуваше со сјајен и исполнет со љубов поглед, без да има и најмала идеја зошто сум тажна.

… Тој умре млад, јас останав сам сама.


Во продолжение на остатокот од својот живот, посетив толку многу различни кафулиња, облечена со модерни палта.

Но него го немаше …

Денес, често се сеќавам на овој миг од својот живот … Миг во кој имав сè, но всушност тогаш не се сетив што поседувам.