Ова ќе биде најсреќниот хороскопски знак до крајот на оваа годинаКога станува збор за астрологијата, 2021 година вети големи промени, нови почетоци, но и предизвици.


Сепак, еден знак апсолутно ќе доминира во полето на среќата, а наредниот период ќе му донесе незаборавно искуство во животот. Ако сте родени во знакот на Јарец, припремете се за феноменални настани кои ќе ви ги донесе годината која е пред нас.

Јупитер, планетата на среќата и богатството на 2-ри декември влегува во знакот на Јарец и ќе се движи низ него во текот на целата наредна година. Со оглед дека Јупитер со својот транзит оплеменува по еден знак секоја година (секоја година поминува низ еден хороскопски знак), нема повторно да биде активен во знакот на Јарец сè до 2032 година.


Јупитер симболизира експанзија, раст и напредок. Во комбинација со планетата на Јарецот – Сатурн, кој претставува ограничување, одговорност и обврски, во 2021 година сите видови на лимити ќе бидат “побиени”, а во наредните месеци Јарците ќе доживеат рапиден успех кој ќе се одрази на сите полиња.

Ваквата позиција на планетите на Јарците ќе им донесе здрава доза на оптимизам. Потполно исполнети на сите полиња, ќе имате шанса да си ја вратите самодовербата низ нови прилики кои ќе ги добиете на професионално поле, а хороскопот вели и дека ќе сретнете една личност која ќе има огромно влијание врз вас и ќе ве промени на подобро.


Животот тотално ќе ви се промени, ќе ви се отворат нови хоризонти и потреба за авантура, а воедно ќе постигнете и хармонија помеѓу душата и телото.

Затоа, Јарци – припремете се за неверојатна година и искористете ги сите потенцијали кои таа ги пружа.