Ова единаесетмесечно бебе има потреба од помош!Кирил е единаесетмесечно среќно бебе кое сака да си игра со неговите играчки и да го гледа омилениот цртан Фиксики. Тој е прво и единствено дете на неговите родители Горан и Марија и е нивна најголема радост. За жал, на Кирил неодамна му е дијагностициран тумор на мозокот, односно rhabdomyosarcoma, редок вид на рак во примарниот мозок. За понатамошно лекување, Кирил треба да биде однесен во Тел Авив, Израел за операција на примарниот мозок за да се третира тумор. Родителите на Кирил имаат многу ограничени средства и имот и истите ги заложуваат во борбата за Кирил, но нивните средства се далеку од доволни. Третманот за Кирил изнесува околу 80.000 долари.


Вашите средства може да ги донирате на денарска сметка за донации – Кирил Митрески: 370006305464561 депонент на Еуростандард банка АД Скопје.

Девизна сметка:
KIRIL MITRESKI
IBAN CODE: MK07370006505464302
BANK NAME: EUROSTANDARD BANK AD SKOPJE
SWIFT CODE: ESWBMK22


Отворен е и број за донации на Т-мобиле, со секој повик донирате 100 денари.