Ова е најцрната жена на планетатаБојата на кожата на човекот се определува од три фактори – присуство на пигментите меланин и каротен и бојата на крвта, кој проѕира во епидермисот.


Во зависност од нивната комбинација, човечката кожа може да биде од бела до речиси црна. Токму таква црна се родила Худини Диоп – 19-годишен модел од Сенегал. Како дете често трпела потсмев поради надворешниот изглед.

crnazena2


Но, со текот на времето таа се учи да се сака себе – онаква каква што е. Во последните две години таа ужива успешна кариера во модната индустрија и има повеќе од 250 000 следбеници. Худини вели: “Секој човек е уникатен – не треба да се стремиме да изгледаме како сите други.”

crnazena3