Ова е Александар Миновски – дечкото што загина на Кајмакчалан | Lady

Ова е Александар Миновски – дечкото што загина на Кајмакчалан


Групата била составена од 50 планинари кога тргнале кон искачување на врвот Кајмакчалан.

Александар Миновски е момчето кое вчера заедно со Калина Велевска беше пронајден мртов на планината Кајмакчалан.

Групата планинари откако ја преминале грчката граница, забележале дека парот не е со нив и пријавиле во полиција. Вчера попладне беа пронајдени нивните безживотни тела.