Откачените диети кои всушност помагаат да ослабетеВо обид да симнете некој килограм, најверојатно сте прочитале милиони работи кои треба да ви помогнат, некои дури откачени.


Еве и некои чудни диети кои сепак работат :


Диета додека спиеш

Не може да јадеш, додека спиеш. Тоа е логично. Поради оваа причина некои луди луѓе пијат седативи и потоа поминуваат повеќе време во спиење.


Колку повеќе спиеш, толку помалку калории земаш. Многу специјалисти тврдат дека недостатокот на сон е меѓу причините луѓето да бидат подебели.

Исхрана со урина

Во оваа диета очајните луѓе си вбризгуваат хормони содржани во урината на бремените жени. Актерката Лаура Препон ја испробала оваа методологија и тврди дека работи. Хормонот го засилува метаболизмот. Но има и еден детал. Треба да го намалите внесувањето до 500 калории на ден.

Воздушна диета

Оваа веќе е доста гадна. Се состои во тоа да ги имитирате движењата на човек кој навистина јаде. Седнете пред чинијата и почнувајте „божем“ да јадете. Боцнете го со вилушка и дојдете кон усните, но не јадете.

Миризлива диета

Овој пат може да користите масло од грејпфрут. Кога гладот ​​ќе дојде, извадете го шишенцето и вдишете го мирисот. Мирисот ќе го убие вашиот апетит. Диетата е тестирана од Кармен Електра

Бактериска диета

Таа предполага да јадете овошје и зеленчук со специјална бактерија која помага да намалите побрзо калории. Покрај тоа бактеријата го намалува нивото на инсулин во организмот и ве чува од рак. Мадона е приврзаничка на оваа диета.