Отишол во мобилара да му го поправат телефонот, но кога му рекле дека е исправен, тој заплакал!Се почнува така што еден доста стар и изнемоштен човек отишол во една продавница која се занимава со поправка на сите видови мобилни и прашал што е со неговиот телефон, зошто никако не работи ниту ѕвони?


Момчето кое се занимава со поправка на такви уреди, го прегледал неговот телефон, проверил и се покажало дека со телефонот на старецот е се во ред. „Господине, со вашиот телефон е се во најдобар ред. Целосно е исправен и ништо не му фали“!

Кога и друг работник во мобиларата му го повтрдил истото, на старецот очите му се наполниле со солзи и заплакал. Пуштил огромна солза и низ солзи рекол: „Па, зошто никој од моите деца не ме бара?“


Имате ли и вие стари родители? Немојте поради вашите бројни животни обврски некогаш да помислат дека се заборавени!