Осум навики кои го забрзуваат стареењето без да забележите7 . Ако сте пушач.


Пушењето е уште една исклучителна нездрава навика која несомнено го забрзува процесот на стареење. Пушењето предизвикува жолтеење на забите, а кожата на пушачите е бледа и има повеќе брчки. Освен тоа таа навика го зголемува ризикот од рак (на устата и на белите дробови). Покрај тоа, познато е дека пушењето го зголемува ризикот од кардиоваскуларни болести.

Страни: 1 2 3 4 5 6 7 8