Остварете ја вашата најдлабока желба за оваа недела со чаша водаВадим Зеланд е современ руски мистик и писател. Тој е автор на методот за управување со реалноста наречена „сурфање на реалноста“, која е претставена во шест книги.


Теоријата за транссурфинг се заснова на концептот на мултиверзум и на четири димензии. Зеланд е мистериозна личност и малку се знае за него. Тој за себе пишува дека има околу 40 години. Пред распадот на Советскиот Сојуз се занимавал со истражување од областа на квантната физика. Тој се дефинира како Русин по националност, со четвртина естонска крв. Во своите книги, тој тврди дека транс-сурфањето работи беспрекорно.

Важно е вашиот сон да е ваш, а не на некој друг. Ако сакате нешто што не е ваш духовен порив, нема да го добиете тоа или ќе го добиете со многу напорна работа. Лесно е да откриете дека вашата цел е ваша. Кога размислувате за тоа, чувствувате дека вашата душа се радува и вашиот ум е среќен, не чувствувате ниту страв ниту сомнеж, вие сте среќни кога го замислувате моментот на неговата реализација. Да имате многу пари не е сон, тоа е само алатка за да го постигнете тоа што го сакате.


Значи, знаете која е вашата најдлабока желба и имате цврста намера да ја исполните. Сè што ви треба е трпеливост, и сè што ќе се случи следно не е ваша работа. Ваша работа е да продолжите да сакате и да не се откажувате. Како ќе се оствари сонот, ќе одлучи универзумот, вели Зеланд. Кога ќе поставите цел, вие сè уште стоите пред двојно огледало. Од една страна, материјалната страна сте вие, а од друга страна е просторот на опции. Двојното огледало, светот на огледалото, одговара на вашите желби задржувајќи ги, бидејќи желбите на луѓето низ целата планета не можат да бидат исполнети во исто време. Ако сте доволно трпеливи, ќе видите дека вашиот одраз во огледалото ја крева својата рака во согласност.

Продолжува на следната страна


Страни: 1 2 3 4