Оставете се самите на мираОставете ги вашите деца на мира. Оставете ги вашите најмили на мира. Тие само те сакаат. И вие ги сакате за возврат. Не ги природувајте со вашите мисли и одлики што тие не ги поседуваат. Оставете го целиот свет на мира и едноставно станете дел од него, не очекувајќи да имате посебно значење во него. Само восхитувајте му се. Едноставно прифатете го протокот на живот. Само живеј, конечно.


Ми паѓа на памет да го шепотам ова на многумина, да престанам засекогаш да се вознемирувам, да барам маани во себе, да се споредувам со другите, да се борам со минатото, да барам иднина, да гризам за направените грешки, да очекувам совршенство од себе. И да не живееме во исто време.

Не живеејќи воопшто.


Оставете ги вашите деца на мира. Престанете да мислите дека точно знаете што им треба за среќа. Престанете да живеете за нив, барем со најдобри намери. Престанете да ги обучувате да работат на вашите команди и научете ги само на послушност, пишува uspesnazena.com.

Престанете да им ставате непремостливи пречки, што засекогаш ќе ги одвикне од добрата навика да размислуваат со главата.


Престанете да ги оптеретувате со вашите амбиции, обидувајќи се да ги надоместите вашите неуспеси со оние успеси, што не им требаат. Престанете да мислите дека тие секогаш мора да ги исполнат вашите очекувања.

Продолжува на следната страна

Страни: 1 2