Oргазам на ден, го чува докторот подалеку од менеЗа почеток, докажано е дека редовниот и квалитетен секс, помага да се исчисти на кожата и да блеска. Тоа е едвај тајна за дамите, но на што се должи овој ефект?


Една од причините, е подобрувањето на циркулацијата на крвта во организмот, од друга страна се стигнува до забрзано и длабоко дишење, што помага за заситеност со кислород во организмот.

Исто така се ослободуваат хормоните на среќата, а тоа нема како да не влијае благотворно на целиот организам.


Потоа се покажува дека „оргазам на ден го чува докторот подалеку од мене” објавија од wink. Сексот правен со желба го заздравува имунолошкиот систем, па нека ви служи како превенција од грипозни болести со слични пријатни активности.

За капак на сето тоа добриот секс, ја подобрува самодовербата, ја враќа насмевката на лицето и помага за отстранување на стресот.


И не на последно место – лекува главоболка.