Oргазам на ден го чува докторот подалеку од менеДокажано е дека редовниот и квалитетен секс и помага на кожата да се исчисти и да блеска. Тоа е едвај тајна за дамите, но на што се должи овој ефект?


Една од причините е подобрувањето на циркулацијата на крвта во организмот, од друга повеќе забрзано и длабоко дишење, што помага за сатурација со кислород во организмот.

Исто така се ослободуваат хормони на среќата, а тоа нема како да не се влијае благотворно на целиот организам.


Потоа се покажа дека “оргазам на ден го чува докторот подалеку од мене”! Сексот правен со желба го заздравува имунолошкиот систем, па замислете си за превенција на грипозни болести со слични пријатни активности.

За капак на сето ова, најдобриот секс ја подобрува самодовербата, ја враќа насмевката на лицето и помага за отстранување на стресот.

И не на последно место – лекува главоболка, докажано!