Однесувајте се како да сте среќни и ќе станете посреќни – 20 совети од психологот Дејл КарнегиПисателот, психолог и едукатор Дејл Карнеги размислуваше и живееше според принципот „нема лоши луѓе на светот“. Постојат само непријатни околности кои лесно можат да се променат.

Само сменете го односот кон нив. Затоа, поради непријатни околности, животот и расположението на околината не треба да се расипуваат, пишува uspesnazena.com.

Тој исто така разви своја концепција за врска без конфликти и успешна врска. Тој имаше многу приврзаници на неговата теорија, но и оние кои беа против. Сепак, никој не остана рамнодушен и корисно е да го слушате неговиот совет:

Страни: 1 2 3 4 5