Одете на време, не задржувајте никого: Сè доаѓа кога треба!Заминувате на време. До вашиот дом, дури и ако никој не ве чека, по забавата, од гости, од неуспешни врски и од лоши навики.


Се оддалечувате од депресија и мрачни мисли, од болни сеќавања, од негативни луѓе или од личноста до вас.

Заминувате на време. Не оставајте длабоки лузни на телото на вашиот живот, не ја инфицирајте својата душа со незаситниот вирус на вина – чувство што ве одбива од вашиот живот и себе си со неверојатен ентузијазам.


Одете на време, не гребете го цртежот на кревкото платно на вашата судбина. И не преминувај преку туѓа кожа.

Вие го цените вашиот живот повеќе отколку што го ценат другите. Одите на време, ако некој го стави својот живот над вашиот, сфаќате дека сте, пред сè, одговорни за вашиот живот, и само тогаш за некој друг. Никој не дошол на овој свет како жртва. Животот не бара човекот да жртвува големи дарови – самиот живот и способноста да сака.


Не е тешко да се изгубите себеси, не е тешко да се претворите во нешто друго, да живеете нечиј живот, да живеете во некој друг свет, друга реалност. Дури не е тешко да го барате и посакувате.

Да се ​​најдеш е тешко. Затоа што само ние можеме да ја дозираме мерката на користење на самите себе. Затоа што, жртвувајќи се залудно, не додавате автоматски сила на себе, туку, напротив, одземајте го.

Страни: 1 2