Од што свиснуваат градитеБез разлика на обликот и големината, женските гради се како цела вселена. За жал, со текот на времето тие ја губат својата првобитна прекрасна, поцврста и извајана форма и полека почнуваат да свиснуваат.


Причината за тоа е доделувањето на т.н. лигаменти на Купер – сврзното ткиво на градите, кои ги одржуваат во форма.

Со времето ткивото се опушта, а во градите се формира повеќе масно ткиво. Тоа ги тера градите да изгледаат опуштени и свиснати, објаснува Ен Тејлор од Американската асоцијација на пластични хирурзи.


Многу жени би направиле се за да го запрат или барем да го одложат овој природен процес и цврсто веруваат во различни митови кои го дефинираат нивниот начин на живот, а всушност не се вистинити.