Од исхраната исфрлила неколку продукти и мозолчињата почнале да исчезнуваат„Само три дена откако престанав да ја јадам споменатата храна и го зголемив внесот на масти (здрави масти) акните престанаа да се појавуваат”


22. годишната Рејчел Кревли одлучила јавно да го сподели своето искуство во лекувањето на акните, но и за проблемите со кои се соочувала поради осуда и исмејување од своите врсници.
Во искреното обраќање, младата девојка истакнала дека после долго омаловажување, одлучила да направи нешто за себе и конечно да направи некои промени.
Па така, освен што и посветила посебна нега на кожата и посветила внимание и на својата исхрана.

Прво почнала да експериментира, за да утврди кои продукти и одговараат, па сфатила дека шеќерот е еден од главните виновници кој кај неа поттикнува зголемено создавање на акни и мозолчиња.
Освен шеќерите, на овој проблем негативно влијаеле и јаглехидратите, а интересно е тоа што дури и оние кои се познати како здрави јаглехидрати (како интегрален ориз и овесна каша), исто така имале лошо дејство.


Кога престанала да ги јаде, забележала неверојатни промени.
Текстот продолжува на следната страна

Страни: 1 2