Nothing But Thieves потврдени на Пинкпоп 2022За време на доделувањето на наградите 3FM 2021, Роб Троммелен објави дека Nothing But Thieves е исто така на програмата на Пинкпоп за 2022 година! Тие ќе настапат на првиот фестивалски ден на Пинкпоп!


Британскиот бенд успеа да привлече голема и млада толпа навивачи од рок музиката за помалку од шест години откако го потпишаа нивниот рекорден договор. Нивната музика се појави во долга низа игри и ТВ серии, тие беа на турнеја како поддршка на бендот Muse, тие секогаш ги продаваат своите емисии во Велика Британија. После нивните албуми во 2016 и 2018 година, логично ни изгледа дека Nothing But Thieves ќе свират на Пинкпоп по трет пат во 2022 година.

Продажбата на билети за Pinkpop 2022 ќе започне на есен 2021 година.