Нивната најголема казна нека биде тоа што си продолжилa со живототПонекогаш нè обземаат чувствата на отфрлање или предавство, а ние инстинктивно сакаме да интервенираме за да се чувствуваме подобро или да ја принудиме другата личност да помине низ истото страдање низ кое поминавме ние.


Но, ретко размислуваме за тоа дека нивната казна може да биде токму тоа што не оставија додека продолживме понатаму. Можна казна за нив може да биде токму тоа што донесовме одлука да продолжиме без нив и ги оставивме да си одат по својот пат. Вистина е дека не можете да му дадете некому повеќе отколку што веќе сте направиле, особено ако таа личност не ги ценела вашите напори.

Сакањето некого не гарантира дека таа личност ќе се чувствува исто за вас. Нивната казна може да биде што повеќе не се грижите за тоа што прават, со кого се или со кого разговараат. Можеби нивната казна е тоа што не сте се обиделе да ги придобиете или да одите повеќе за да ги израдувате. Можеби е нивна казна што ги пуштивте така лесно, без намера да се вратат, дури и кога можеби мислеа поинаку.


Некои луѓе навистина не веруваат дека можете да заминете од нив или да ги заборавите, дури и ако не се однесувале со почит кон вас. Некои луѓе претпоставуваат дека ќе толерираат сè само затоа што не сакате да бидете сами. Некои луѓе не сфаќаат дека сте способни да продолжите понатаму и да не гледате наназад, па поради тоа нивната најголема казна е да мислат дека имаат право на вас.
Текстот продолжува на следната страна

Страни: 1 2