Неверството во 15 факти1. Мажите се впуштаат во неверство поради сексуалното задоволство, а жените бараат емоционална сигурност.

2. Речиси 60% од љубовните афери почнуваат на работното место.

3. Половина од сите случаи на “скршен пенис” се должат на неверството. Експертите сметаат дека мажите се премногу возбудени и најчесто имаат секс на необични места.

4. Блондинките изневеруваат најмногу. На второ место се црвенокосите. Најмногу верни се бринетите, и само 11% од нив изневеруваат.

5. Жените сметаат дека мажите со подлабок глас се повеќе склони кон неверство од оние со повисок глас.

Страни: 1 2 3