Нервните жени се попаметниТие се родени со тоа. Бунтовници, диви, лути, груби, дрски, несигурни и претежно гласни. Не е лесно да се живее со нив. Тие честопати се осудени од општеството, а многумина не сакаат да се дружат со нив затоа што не се придржуваат кон нормите.


Ако сте еден од нив, сега имате причина да кажете „благодарам“ на другите кога сте навредени.

Експертите дошле до заклучок дека ваквите жени имаат тенденција да бидат поинтелигентни отколку „пристојниот“ женски пол. Поентата е дека кога се лути, жените имаат тенденција подобро да се перцепираат отколку кога се мирни, и донесуваат подобри одлуки, се сеќаваат подобро и подобро ги евоцираат податоците за меморијата, велат научниците од Универзитетот во Нов Јужен Велс и Стенфорд.


Темпераментните жени се карактеризираат со лошо расположение, кое секогаш е таму некаде, дури и кога тие не изгледаат така. Но, заради ова, тие се попаметни, велат експертите, затоа што постојано се во потрага и многу повеќе обрнуваат внимание на деталите во околината. Ова е особено точно кога треба да решат нешто важно во професионалниот или социјалниот живот.

Од друга страна, веселите луѓе се многу поимпулсивни од лутите. Кога ќе се најдат во ситуација во која се потребни големи одлуки, тие се многу креативни, но не се доволно реални и затоа се склони кон невнимателни заклучоци, пишува BrightSide.