Непријателите кои не ги забележувате во вашата врскаСпоровите меѓу паровите покажуваат дека кај двојката постои напнатост, која не само што води до периодични спорови, но порано или подоцна може да ја уништи целата врска.


Поради што? Поради една неизразена желба или барање.

Ако молчите – тоа само го продлабочува проблемот. Молчењето ги потиснува тензиите во себе, а другиот ништо не се сомнева додека не му се истури големиот гнев.


Не гледате семејни комедии

Комична серија, во кој главните ликови се семејство, а се испоставува дека има корисен ефект врз секоја врска. Хуморот и иронијата, со кои се пристапува кон типичните семејни ситуации на екранот можат да ви помогнат да дојдете до постабилна врска.

Не заспивате прегрнати

Истражувањата покажуваат дека паровите кои спијат поблиску еден до друг, имаат помала шанса за развод од оние кои спијат на двата краја на креветот. Сепак, ако физички не ви е удобно да спиете еден во друг или пак едниот рчи, не се форсирајте. Здравиот сон е поважен од тоа да заспиете прегрнати.

Страни: 1 2