Неколку желби за Бадник кои може да ги испратите на вашите најблискиНа 06 јануари го славиме Бадник. Еве неколку желби што треба да ги направите на вашите најблиски.


„Нека здравјето и благосостојбата бидат верни придружници на луѓето во овој дом.

„Дозволете добрината и светлината да светнат во вашите очи и срца!


„Бадник ја носи потребната љубов и просперитет – да ги имаме цела година!

„Нека има љубов, топлина и разбирање на Бадник и нека биде за цел живот!


“На Бадник го чекаме чудото. Оставете чудата да ви го исполнат животот!”

„Господ да те чува и благослови тебе и твоето семејство на овој свет ден!

“Чуда се случуваат на Бадник! Со вашите желби, соништа, желби и надежи се остваруваат!”

„Нека злото те заборави и само доброто и просперитетот го следат твојот пат!“