Неколку трикови за да мирисате подолго и поубаво1. Дајте и време на аромата

Често по првото вбризгување не сте задоволни со мирисот, кој го дава. Тоа е сосема нормално. Не брзајте да триете со сапун или вода барем првите 10-15 минути пред да се впие во кожата.

2. Изберете неколку клучни точки

Зоните, во кои најчесто ставате парфем се зад ушите, на зглобовите, а понекогаш и меѓу градите. Дезодорансите пак се вбризгуваат под пазувите, а не по вратот!

3. Не мешајте два силни аромати

Многу луѓе уживаат во дезодорансите и парфемите истовремено. Во денешно време има дезодоранси кои се со неутрален мирис, а мирисаат само откако се приближите до местото и тоа дискретно. Парфемите од своја страна се потешки и се во редот на нештата тие да ја даваат основната арома. Ако поседувате мириси од една серија, па дури и тие да се посилни, нема проблем да ги употребувате истовремено (дезодоранс, рол-он, парфем, пудра).

Продолжува на следната страна:

Страни: 1 2 3