Неколку совети за татковците кои имаат ќерки • Таа мора да знае дека секогаш може да се врати дома. Што и да се случило.
 • Запамти дека исто како пеперутка, еден ден и таа ќе ги рашири крилјата и ќе полета. Уживај во нејзините години, во кои е сеуште гасеничка.
 • Секоја година на нејзиниот роденден напиши и писмо. Дај и ги писмата кога ќе замине да учи, или кога ќе стане мајка. Или пак кога ти мислиш дека има најголема потреба.
 • Научи се да и веруваш. Колку повеќе расте, толку повеќе слобода давај и. Таа ќе се воспитува според очекувањата кои ги ставаш пред неа.
 • Денес таа тргнува кон вратата, за да оди на училиште, утре веќе ќе  биде далеку. Не трепкај.
 •  


  Извор: семесинапово.мк

   


  Страни: 1 2 3 4