Некои работи не треба да ги правите пред детето! Еве коиИако некои работи се подразбира дека не треба да ги правите пред детето, сепак секојдневно сведочиме дека некои родители ги прават, па затоа на нив им треба потсетник. Некои од наведените ставки посебно се однесуваат за родителите кои само мораат да се грижат за детето.

1. Да се опијаните
Изгледа едноставно? Но да ги потсетиме тие кои заборавиле на некои детали. Додека се грижите за детето не треба да пиете, тоа се однесува и додека детето спие.

2. Да пушите во просторија во која детето е присутно

Ако сакате да го ризикувате здравјето на детето, тогаш тоа е ваша одлука. Но детето несмее да биде жртва на пасивно пушење. Тоа едноставно е сурово.

Продолжува на следната страна:

Страни: 1 2 3