НЕ трошете го животот на луѓето кои не заслужуваат …Не го трошете животот на некои луѓе чиишто споделени денови беа повеќе лекција за вас отколку збир на убави спомени.


Не го трошете животот на оние што ве замолуваат да се откажете од вашите верувања за да бидат во согласност со нивните. Не го трошете вашиот живот, за зборови или знаци од оние кои ве ставаат на дното на вашиот список со приоритети додека ги ставате на самиот врв.

Не трошете го животот на некои луѓе кои постојано ве потсетуваат на вашата вредност индиректно, со што се намалува вашата. Не го трошете животот на луѓе со кои разговорите отсекогаш биле одбрани, а ако сте кажале нешто погрешно, долго време ги чувствувавте последиците. Не го трошете животот на оние што никогаш не ги виделе вашите солзи, на оние што никогаш не разбрале што има задниот дел од насмеаното лице, на оние кои малку трпеле со вашите слабости.


Страни: 1 2