Не сакам да живеам во светот каде луѓето не бараат љубов, туку совршен партнерСветот во кој луѓето велат дека веруваат во Бога, но не се обидуваат да ја живеат таа вера. Да живее според оваа вера.

Свет во кој љубомората е нешто за што се срамам, а флертувањето е нормално и здраво.

Свет во кој скромноста е маана, а не предност.

Свет во кој синовите ги трошат парите на своите татковци во ноќни клубови, слушајќи безусловна музика додека пијат алкохол.

Светот во кој девојчињата се заљубуваат во такви момци.

Свет во кој луѓето не бараат љубов, туку совршен партнер. Свет во кој се зборува слобода на избор, но секој што прави избор различен од другите, е луд.

Свет во кој луѓето ги поправаат своите автомобили без да ги заштедат своите пари, но не им даваат неколку милостиња на сиромашните.

Јас одбивам да продолжам по овој пат. Избрав друг. Избрав свој. За жал има малку луѓе кои сакаат да одат заедно со мене.

Страни: 1 2