Не сакам да живеам во светот каде луѓето не бараат љубов, туку совршен партнерНе е јасно дали овие зборови навистина се на актерот Киану Ривс или само еден обожавател им се припишува на нив. Без оглед на вистината, сепак, добро е да се читаат сите:

Не можам и нема да бидам дел од свет во кој жените се облекуваат како проститутки и изложуваат сè што треба да биде интимно. Свет во кој луѓето го сакаат тоа. И тие го бараат тоа.

Светот во кој никој не размислува за поими како чест и достоинство.

Светот во кој паровите брзо забораваат каква завет имаат дадено кога се заколнале еден на друг …

Свет во кој жените не сакаат деца, а мажите не сакаат семејства.

Свет во кој просечни луѓе возат скапи автомобили купени со парите на таткото за да го покажат својот успех. Кој е туѓуспех.

Светот во кој татковците ги угнетуваат своите синови, предизвикувајќи да веруваат дека не можат да постигнат ништо за што сонуваат.

Продолжува на следната страна

Страни: 1 2