Не ја напушташ ! Никогаш ! За ништо, за никоја…Во време кога глаголот “сакам” често неправилно се употребува.
Свесен си дека она е таа кога не вртиш поглед по други. Кога не криеш колку те има и колку и се даваш. Во неа се заљубуваш секој ден.
Обожаваш како припрема доручек, ги обожаваш нејзините поспани очи, ја обожаваш ненашминкана, уморна, лута, ја обожаваш нејзината ведрина и облачност.
Најважно ! Не ја напушташ !
Никогаш !
За ништо, за никоја. Па дури и кога она ќе посака да си оди поради некои твој глупости, светот и го ставаш под нозе да и докажеш колку ти е важна, колку ти значи.
Останува. Ти простува. Застанува покрај тебе кога сите ќе ти свртат грб.
Чувај. Биди паметен. Добра жена еднаш вo живот се наоѓа.

Автор: Дејан Велевски

Страни: 1 2