Не ја игнорирајте болката – третирајте ја со Уримил гел!Невропатија, или оштетувањето на еден или повеќе нерви, може да ви предизвика постојана хронична болка која значително го нарушува квалитетот на живот. Медицински наречена периферна невропатија честопати е пропратена со чувство на вкочанетост, печење или пецкање во вашите раце или нозе, кои можат да бидат непријатни и да попречат во водењето на нормален живот. За да живеете живот ослободен од болка, пробајте го Уримил Гел – иновативно решение за невропатските проблеми, кое делува веднаш по првото нанесување!


Постојат начини на кои можете да ја контролирате или намалите болката предизвикана од оштетување на нервите, како на пример да водите умерено активен живот со почесто движење, да консумирате здрава и свежа храна, како и редовно да ги масирате мускулите на рацете и нозете за да ја поттикнете циркулацијата. Меѓутоа, хроничната болка потребно е да се третира соодветно и со препарат кој не само што ќе ги ублажи болките, туку и ќе ви помогне да имате мирно и безболно секојдневие.

 


Уримил гел е најновиот производ од линијата Уримил, кој специјалистите го препорачуваат за третирање на хронична болка предизвикана од невропатија. Тој е составен од пет активни состојки, меѓу кои и екстракт од арника и магнезиум, кои помагаат мускулите и нервите да се опуштат, а телото да заздрави. Преку локално аплицирање директно на кожата, активните состојки во Уримил гелот делуваат директно кон обновување на функцијата на периферните нерви, намалување на воспалението и ублажување на болката, имајќи ефект на пријатно затоплување на болното место.
Нанесувањето на Уримил гелот е наједноставната работа што ќе ја направите денеска: ставете ја потребната количина на местото кое сакате да го третирате и нежно втрлајте го гелот додека тој не се апсорбира во кожата. Осигурајте се дека го нанесувате гелот на чиста кожа и притоа внимавајте да не го навлажните третираното место отприлика три часа по нанесувањето. За најдобри резултати, нанесувајте Уримил гел на болното место двапати дневно.


Животот со невропатија на моменти знае да биде многу тежок предизвик, особено ако болките кои таа ги причинува не се лекуваат со вистинските препарати. Но, добро е да знаете дека вакви производи постојат и се достапни насекаде околу вас. Затоа, уште денеска побрзајте и побарајте го Уримил гел во локалната аптека. Пред употреба консултирајте се со вашиот матичен лекар.

Повеќе за Уримил гел дознајте на: https://urimil.mk/urimil-gel.html