Не фрлајте го ова! Не сте свесни колку пари можете да заработитеНа пушачите нема да им биде сеедно кога ќе научат дека со фрлање на кутиите од цигари изгубиле најмалку 500 евра. Попрецизно, овој рудник се всушност златните и сребрените фолии кои се наоѓаат во внатрешноста на кутијата.


Ж.М. има 64 години и тоа а е жената од Белград која го открила оваа рудник. Таа собирала фолии од кутии и ги продавала за повеќе од 100 евра за килограм.

Во Крагуевац за килограм фолија може да се добие и 160 евра, но според неа во Белград за истото количество, цената достигнува до 500 евра.


Незвисно од тоа што изгледа многу лесно за спроведување, треба да се знае дека за еден килограм фолија се потребни околу 1.000 кутии цигари. И тоа не било какви. Цврстата фолија се фрла, а се собира само меката и тенката фолија.