Настан во кој се вљуби светот: Учителката на свадба го поканила целиот клас, а причината е прекрасна (видео)Кинси Френч, учителка од Кентаки (САД) на својата свадба ги поканила своите ученици и тоа од целиот клас.


Нејзините ученици имаат Даунов синдром, а на свадбата девојчињата имале бели фустани со цветни венчиња околу главите, додека момчињата биле облечени во свечени костуми со бели кошули.

-Ти се како дел од моето семејство“, изјавила Френч и додала како децата се нејзин прв и единствен клас, така што знаела дека тие ќе бидат дел од нејзиниот најважен дел во животот.


Учениците изјавиле дека омилен дел од свадбата им биле танцот и храната.

Погледнете ја фотогалеријата од оваа прекрасна свадба.

Извор: македонијаденес