Направете вака со рацете и погледнете што се случува со вашето тело


Дланка

Притиснете ги прстите на едната рака во средината со другата рака. Масирајте ги со кружни движења и вдишувајте и издишувајте длабоко три пати. Рефлексолозите велат дека дланката е центар на вашите чувства и емоции. Истражувањата покажаа дека редовното масирање на вашите дланки помага да се спречи вртоглавица, стрес, дијареа и запек.

Дланките притиснете ги еден наспроти друг

Оваа позиција често се користи во медитација. Тоа ви помага да се концентрирате и да ги ставите вашите мисли во ред. Со притискање на дланките заедно, може да ја подобрите циркулацијата на крвта.

Текстот продолжува на следната страна

Страни: 1 2