Најубавите стјуардесите во светотСе разбира, за една стјуардеса не е важен само надворешниот изглед, но и нејзината способност да се справува со работата. Излегува дека на прво место по овие критериуми се рангираат стјуардесите на француската компанија Air France.

Тие секогаш изгледаат како модели и импресионираат со својот елегантен стил. Во голема мера тоа се должи на фактот што униформата на француските хостеси е создадена од познатиот дизајнер Кристијан Лакроа.


Стјуардесите од Singapore Airlines се популарни со прекрасниот имиџ, кој вклучува традиционална облека, гостопримство и одлична услуга на одборот.

Русинките се исто така познати по својата единствена убавина, и се одликуваат со своите стилски црвени униформи, подвлечени од нивните шапки и марами околу вратот.


Британските хостеси од Virgin Atlantic пак можат да се пофалат со облека која е по идеја на познатата дизајнерка Вивиен Вествуд.