Најубавите фризури за жени над 40


40-те се нова фаза во животот и ја заслужуваат својата нова фризура. Структурата на косата, исто така бара да го обновите начинот на кој се грижите за неа.

Ако досега сте се справувале сами со обликувањето на косата и сте оделе на фризер на секои неколку месеци, сега е времето да се најде “својот” специјалист за коса и боење и да се даде во неговите раце.

Благодарение на правилно избраната грижа, косата ќе го задржи својот сјај, и нема да стане кршлива.

Бојадисувањето исто така може да го оставите во рацете на стручњаците, бидејќи тие можат да играат со нијансите. Да го осветлат горниот дел или да го затемнетат долниот или пак да комбинираат две бои, така што да се добие совршена нијанса за вас.

Само со промена на бојата можете да изгледате апсолутно различно и свежо.

Па, дами над 40 пробајте, нема да погрешите.