Најчудните работи во една чантаСредновечната Американка носи чанта со предмети во вредност од 284 фунти, покажува најновото истражување. Повеќето дами немаат против луѓето да видат што има во нивната чанта, но една четвртина го сметаат тоа за недопустливо. Само 39% од мажите имаат храброст да ѕиркаат во чантата на партнерот.

Иако повеќето Британки носат со себе нешта кои им требаат во секојдневниот живот, како телефон, паричник, бележник и козметика, а некои признаваат дека во чантата нивна има прилично чудни предмети.


Меѓу најчудните работи во една чанта се топчињата од крзно од умрена домашна мачка, вуду кукла и … компири. Откриени се алпинистичките мачки, парче јаглен и шише за алкохол. Најчесто во една чанта има телефон, козметика, марамчиња, клучеви од автомобил, балсам за усни и четка за коса.

Жените посветуваат во просек по 39 фунти за една торба, а 20% даваат повеќе од 200 фунти. 35% од жените не сакаат да имаат дизајнерска торба.


Една четвртина изјавиле дека користат дизајнерска торба во секојдневниот живот. Најчестиот бренд чанти е Mulberry, следни се Louis Vuitton и Prada.