Најбогатите жени модни дизајнериСредна годишна заработувачка на платените модни дизајнери била 61 160 долари во мај 2008 година, 50 проценти од нив заработиле помеѓу 42 150 и 87 120 долари.

Најмалку десет проценти од нив заработиле помалку од 32 150 долари, а десет проценти заработиле повеќе од 124 780 долари. Средната годишна заработувачка била 52 860 долари ( 28 340 фунти ) од облека, добра и прибори за шиење.

Донатела Версаче е најбогатата жена моден дизајнер во светот. Видете кои се останатите во топ 10: