Надреални места кои го одземаат здивотНадреални места кои треба да ги посетите пред да умрете

Нишалка на крајот на светот, Еквадор


Над карпа има дрвена куќичка која гледа кон еден активен вулкан. Со неа има и нишалка, наменета


само за најхрабрите.

 

Големата сина дупка, Белизе

Од ова место ронат подморниците. Ова е и најпознатото место за нуркање во светот а водата е длабока

125 метри.

 

Менденхал, Пештери со мраз во Аљаска

Пештерите се наоѓаат под глечерот Менденхал и снегот во нив се топи као што газите.

 

Планината Рораима во Венецуела

Планината со рамен врв како маса се смета за една од јастарите геолошки формации на зЗемјата.

Планината служи и како природна граница помеѓу Бразил, Гвајана и Венецуела.

 

Античкиот предел Кападокија, Турција

Местото стана популарна туристичка атракција и омилено место за летови со балони на жежок воздух.

 

Море од ѕвезди, Малдивите

Она што изгледа како огледало на ѕвездите од горе, всушност се должи на морските фитопланктони.

Ефектот што го имаат на брегот е апсолутно неверојатен.

 

Светлечки пештери во Нов Зеланд

Светлината и ефектот на светлечки ѕвезди се должи на специјалниот вид светлечки црви. Овој вид

црви се наоѓа само во Нов Зеланд и тие се со големина на комарец.