На што најмногу љубомориме?Нема ништо чудно и неприродно во љубомората, се додека упевате да ја држите под контрола и не предизвикувате скандали.


Љубомората е природна појава во некои разумни рамки, но сепак треба да припазите на својот партнер, затоа што различни ситуации и работи предизвикуваат различни степени на љубомора.

Најопасна работа е вечерата со бившите партнери, зошто и при самото спомнување на тоа на луѓето им паѓа мрак пред очи и добиваат жесток напад на љубомора. Вечерата со бившиот или бившата е рангирана пред разменувањето мајлови, СМС пораки или дружењето на кафе или ручек.


Најнеопасни се СМС пораките и четот на некоја друштвена мрежа, после тоа следуваат телефонските повици и кафето,а потоа ручек.

Затоа, ако веќе ги држите бившите во  својот живот, задржете се на Фејсбук, така ќе имате најмали шанси да предизвикате љубомора кај својот сегашен партнер.