На колку години може да го изневерите партнеротОва го тврдат сексолозите. Според нив, после 40 години започнуваат првите проблеми на мажите со ерекцијата. Тоа, сосема логично, ги тера да се чувствуваат недоволно мажи.


За да докажат дека сеуште не се за фрлање, почнуваат да погледнуваат настрана од другата половина. И природно, „чудото” се случува и новите емоции ја враќаат самодовербата на мажот.

Според сексолозите и жените на оваа возраст, исто така се впуштаат во авантури. Причината е дека дамите стануваат многу претенциозни во сексот заради искуствата.


Мажите за кои погоре ви раскажавме, имаат и други занимации, па затоа на жените не им преостанува ништо друго, освен исто така – да изневеруваат.

„Жените по 40 категорично имаат предност за помлади мажи”, објаснува Трејси Кокс, специјалист по сексолог. Тој вели дека треба да имате сексуален живот со различни техники, практики и дополнителни стимулации, за да ви опстане љубовта.