Мудрите жени нема да страдаат за мажите – Попрво ќе одат на фризер, ќе пазаруваат и ќе продолжат понатамуРаскинувањата се вообичаени во нашите животи, но колку и да се тешки, важно е да не заглавите во минатото. Потребно е време за да тагуваме, но не смееме да дозволиме тоа да не држи премногу долго.


На крајот на краиштата, долгорочното жалење за неуспешните врски само нè оддалечува од добрите работи што ги нуди животот. Кога ќе се соочите со раскинување, важно е да одвоите малку време за да ја обработите и прифатите ситуацијата. Сепак, не е добро да се продолжи оваа фаза со месеци или години.

Ако го направиме тоа, ние самите ќе си станеме непријател. Ја саботираме секоја можност да бидеме среќни и да ја најдеме љубовта што ја сакаме. Мудрата жена не губи многу време жалејќи се за неуспешните врски. Таа сфаќа дека тоа се случило од причини кои се надвор од нејзина контрола, без разлика кој одлучил да прекине.


Ако ја оставил, мудрата жена нема да се понижи себеси обидувајќи се да го задржи. Ќе сфатат дека тоа е најдобро и ќе продолжат понатаму. Наместо тоа, мудрата жена ќе се фокусира на себе и ќе го подобри својот живот по раскинувањето. Можеби ќе ја смени фризурата или бојата на косата, ќе оди на шопинг и ќе се грижи за себе повеќе од кога било досега.
Текстот продолжува на следната страна

Страни: 1 2