Мудра приказна на 92 годишен дедо: Пет безвременски правила на среќатаЕден дедо стар 92 години, кој се држи и изгледа одлично, секое утро во 8 часот бил потполно облечен, со коса модерно наместена и совршено избричен, денес се досели во старачки дом. Неговата 70 годишна жена која неодамна починала го направила ова селење неопходно.


По многу часови стрпливо чекање во холот, удобно се смести кога му рекоа дека собата е подготвена.

Додека се упатуваше кон собата, му ја објаснив како изгледа и што како функционира. „Ми се допаѓа!“ рече со голем ентузијазам за деведесетгодишен старец.


„Господин Џонс, сè уште не сте ја виделе собата, почекајте.“

Страни: 1 2 3