Молитвата која ќе ви помагне за да го зачувате својот бракМОЛИТВА ЗА БРАКОТ

О, Милосрден Боже, усрдно те молиме, секогаш да нè потсетуваш дека бракот е светиња и дека како таков мораме да го чуваме.

Дарувај ни ја Твојата благодат за да останеме и пребиваме во верноста и љубовта.

Подигни го во нас духот на взаемно разбирање и доверба, за помеѓу нас не се случи недоразбирање и караница.

Дарувај ни го Твојот благослов за пред Тебе и пред ближните стоиме како едносуштно и согласно семејство.

И на крајот, по Твоето милосрдие, направи нè достојни за вечниот живот, зашто Ти си нашето осветување, и Тебе слава ти вознесуваме, на Отецот и Синот и Светиот Дух, сега и секогаш и во вечни векови. Амин.

Извор: https://www.facebook.com/1454645148/posts/10219284317606102/