Молитва за пред и после работа – Со оваа молитва ќе имате многу придобивкиМолитвите се духовна стратегија која ни помага да најдеме решенија за проблемите во кои честопати не знаеме што да правиме или како да постапуваме.


Важно е да се знае дека и за работните теми има и молитви што може да се направи конкретно и директно, секогаш да се сеќаваме дека молитвата е чин на вера што мора да се направи со верба во моќта што ја има.

Молитва пред работа
Господи Исусе Христе, Единороден Сину на Беспочетниот Отец, Ти си рекол со Својата пречиста уста: „Без Мене не можете ништо да правите“.


Господи мој, Господи, му верувам, со сета своја душа и срце, на реченото од Тебе и ѝ припаѓам на благоста Твоја. Помогни ми мене грешниот и ова дело, од мене започнато, Сам Ти заврши го, во името на Отецот, и Синот и Светиот Дух. Амин!

Молитва после работа
Ти си исполнување на сите добрини, Христе мој, исполни ја со радост и веселие мојата душа и спаси ме, зашто си единствен Многумилостив.