„Младите жени доаѓаат со надеж да забременат“ – лековита вода од скопско Катланово развеселува многу семејстваЈа посетивме и ни раскажа како секојдневно врвулица од луѓе доаѓаат да го посетат изворот да се помолат на Бог за помош и да наполнат вода. Се верува дека токму водата од овој извор лекува главоболки, болки во очите, брадавици, помага на душевно болните и на брачните двојки кои немаат деца. Чудно е колку едно мало село лоцирано во близина на главниот град носи разни вистинити приказни, многу извори кои се верува дека излечиле , и природни богатства кои се вистински рај и мелем за очите и душата, пишува exclusive.mk.

Страни: 1 2 3