Loading...

Minstrel’s Gallery потврдени на фестивалот UNDERFEST


Minstrel’s Gallery е македонски бенд, оформен во март 2013. Нивната музика е комбинација од разни влијанија, како хеви рок, џез фузија, психоделија, европски фолк, експериментална музика и тн, а на кратко ја дефинираат како прогресивен арт рок.

Бендот е составен од Виктор Танасковски – гитара, мандола, вокал; Слободан Танасковски – флејта, клавијатури, вокал; Даме Јовановски – бас гитара, придружен вокал; Кристијан Тодоров – тапани

Покрај компонирањето и свирењето авторска музика, Minstrel’s Gallery се занимаваат и со визуелна уметност, а сите слики, цртежи и поеми поврзани со нивната музика ги изложуваат на промоциите, концертите, како и во буклетот од ЦДата.

До сега имаат две изданија – “Ignorance leads to Ruin”(2016) и “To…” (2018), а моментално работат на нов материјал кој ќе се најде на третиот албум.

Бендот ќе имате прилика да го видите во недела, на 07 април, 2019 година. Влезот за сите посетители е бесплатен!

ЛИНК од НАСТАНОТ – https://www.facebook.com/events/293336504797381/