МИЛИЦА – Името кое го носат сите жени што се мили, драги и вистински пријателиИмето Милица е старословенско име, и како што подразбира името, значењето е – драги. Зборот „душо“ во женски имиња, или „душо“ кај машки имиња, честопати е основа на старите српски и словенски имиња. Тука потекнуваат имињата Милан, Милена, Милован, Миодраг и др. Исто така, постои интерпретација дека името Милица потекнува од грчкиот збор „мил-ес“ што значи „војник“, но ова толкување е смела конструкција и многу малку веројатно.


Името Милица го користеле многу жени од семејствата на владетелот.

Жените кои го носат ова име имаат една посебна моќ над другите мажи, а тоа е да ги освојат мажите со нивниот шарм. Тие се вистински кралици и принцези кои можат да го добијат она што го сакаат. Никогаш не би направиле нешто што ќе им наштети на луѓето околу неа. Дури и најголемиот непријател би помогнал во секој момент и ситуација. Тие имаат огромно срце полно со љубов и внимание за сите луѓе околу нив. Како пријател, таа е прекрасна и секогаш е таму да ги продолжи рамената и топлите зборови. Нејзината прекрасност е нејзиното најголемо и најубаво оружје.


Продолжува на следната страна:

Страни: 1 2