Ми требаа 40 години да ги научам овие 40 лекции: Првата никогаш ја немам заборавеноЕве што научив во текот на четириесет години


40. Единствената личност што треба да ја слушате сте вие. Престанете да дејствувате и бидете тоа што сте!

39. Луѓето нема да ве сакаат. Така е. Има многу луѓе кои ве обожаваат – фокусирајте се на нив!


38. Кога стареете, не значи дека веднаш ќе станете помудра жена. Некои луѓе прават исти грешки со години. Бидете паметни, научете од своите грешки на време и не ги повторувајте.

37. Вие знаете најдобро за себе, затоа не барајте совет од другите. Решете ги вашите проблеми сами!


36. Слушајте што ви кажува срцето и мозокот полека ќе ја достигне таа желба чекор по чекор.

35. Не секогаш знаете што не знаете. Понекогаш на патот можете да дојдете до извршените делови на вашето знаење. Затоа напредувајте напред и ќе научите сè што ви треба.

Продолжува на следната страна:

Страни: 1 2 3 4 5 6